Sunday, March 25, 2012

Cro A Porter


 It has come to an end another fashion week - the most known - Cro A Porter. Even though it was thick schedule between Fashion.hr and CAP, I'm little bit sorry it has ended so fast because the shinest spot from this events are new friendships!
_____________________________

Završio je još jedan fashion week, onaj najpoznatiji - Cro A Porter. Iako je bio zgusnut raspored između Fashion.hr-a i CAP-a, sada mi je pomalo i žao da je sve tako brzo završilo jer su najsvijetlija točka ovih događaja nova poznanstva i prijateljstva!



Moram reći da je Cro A Porter ove godine izgledao puno bolje ove godine za razliku od prošle. Prva večer u LAUBA-i je izgledala fenomenalno iako skupina dizajnera na otvaranju nije bila po mom guštu, no Xenia Design i Andreja Bistričić su zbilja ostvarile vrhunski rezultat svojim kreacijama. Otvaranje je bilo jako lijepo te je sveukupni dojam te večeri bio čak i impresivan jer je i organizacija bila prilično dobra, a samo uređenje je bilo dostojno revije branda svjetskih razmjera, zbilja nešto jako lijepo i ugodno.

Što se tiče revija u West Gateu, posebno me oduševio Teo Perić za MAK koji je udahnuo tom brandu novi život svojim elegantnim kreacijama. Paisley uzorak je trenutno vrlo popularan i vrlo je lako s njime rukovati, a on se odlučio upravo za taj print na širokim suknjama u boji, zatim su tu trapezaste hlače od lepršave viskoze, poslovna odijela. To je bila kolekcija u kojoj se sastoji sve što bi poslovna žena trebala imati.

Xenia design i Andreja Bistričić su također imale sličan look, makar Xenia Design više puca na poslovni i ozbiljan stil. Savršeno je iskoristila medijski prostor s bivšim manekenkama. Dioralop je pokazao izvrsnu kreativnost i neki poseban duh, iako nije nešto što se meni sviđa, unose mladenački bunt i razgiranost u dizajn za što mislim da nedostaje na našoj sceni i ponajviše, što ih čini drukčijim je - kreativnost bez straha. 
Debakl je bila revija Borne Rajić kao i inače te se u tu kategoriju ovaj puta svrstava i LuKa. Ponavlja svoje popularno sidro koje se ne uklapa u ovogodišnje kreacije koje podsjećaju na ELFS-e, pogotovo s velikom mašnom na leđima. Inače volim Lineu Exclusive, ali znali su imati bolje kolekcije, ovo je bilo prilično monotno - haljine u nekoliko boja sličnog kroja, a inače su poznati po tome da imaju elegantne i galmurozne haljine. 

Za kraj, ostaje Hippy Garden i Zigman. Hippy je bio ok. Jako me podsjetio na Dolce & Gabbanu te njihovu reklamu za Light Blue parfem. Zigman, ah taj Juraj...napravio je odmak od svojih alienski inspiriranih haljina i ponudio je maštovitu kolekciju. Pastelne boje sa florescentnim detaljima jednostavno su dale sjajan efekt. Toliko minimalno, a tako očaravajuće. Jedini dizajner iz Hrvatske koji bi mogao raditi samostalnu reviju jer su mu kolekcije uvijek velike, radi sve što je potrebno imati - od kupaćih kostima, preko haljina, cipela, vesti...uz to nudi uvijek i show te upakira sve u jedan vrhunski proizvod, ali, vidi se da je sretan to što radi i to se publici sviđa, a i meni. :)

Ja sam se za ova dva eventa odlučio oblačiti u boje i samo boje, pa se nadam da nisam pretjerao i volio bi postaviti slike svih koje sam upoznao, no, nažalost, ne nosim fotoaparat sa sobom :D A sada se vraćam parfemima :)

























Follow my blog with: BLOGLOVIN : FACEBOOK : TWITTER 

4 comments:

  1. Slažem se za Zigmana! Odličan blejzer btw!


    xoxo
    Antonia

    ReplyDelete
  2. Volela bih da sam bila i videla sve ovo, sudeći po slikama mislim da bi mi se svidelo :)

    ReplyDelete
  3. ja nisam bila na zigmanu, ali sam veliki fan i sviđa mi se ovaj njegov zaokret!

    ReplyDelete